Wefood Brezilya Cevizi
Kuruyemişler, sohbetlere ve film akşamlarına keyifle eşlik etmelerinin yanı sıra diyet programlarının da en önemli besin kaynakları arasında yer alıyor. Söz konusu kilo kontrolü olduğunda, en sık tercih edilen seçeneği de badem oluşturuyor. Peki, ara öğünleriniz ve atıştırmalık saatleriniz için bademden bile daha az karbonhidrat içeren yeni bir kuruyemişle tanışmaya var mısınız? Öyleyse Wefood Brezilya Cevizi’ni siz de hemen keşfedin!
Brezilya Cevizi, diğer kuruyemişlerden daha düşük seviyedeki karbonhidrat oranıyla beslenme rutininiz için iddialı bir alternatif sunuyor! Üstelik sadece bu özelliğiyle değil, selenyum bakımından en zengin gıda ürünü olmasıyla da öne çıkıyor. Bu yönüyle tiroit hastalarından sporculara, ketojenik beslenenlerden veganlara ve çölyak hastalarına kadar beslenmesine özen gösteren pek çok kişinin tercihi oluyor.
Brezilya Cevizi Nedir?
Brezilya cevizi, Güney Amerika’nın Amazon bölgesinde yetişen bir kabuklu yemiş çeşidini oluşturuyor. “Brezilya fındığı” adıyla da bilinen tür; ağırlıklı olarak Guyana, Venezuela, Brezilya, Kolombiya, Peru ve Bolivya’da üretiliyor. İçeriği ve benzersiz özelliklerinden dolayı bu besin, kuruyemişten çok “süper gıda” sınıfında değerlendiriliyor. Görünüm olarak kajuyu andırırken, lezzet olarak ise damakta ceviz, yer fıstığı ve kaju benzeri özgün bir his uyandırıyor.
Wefood Brezilya Cevizi Nasıl Yapılır?
Üstün kalite önceliği doğrultusunda Wefood Brezilya Cevizi, birinci kalite üretimin yapıldığı ülkelerden olan Peru’dan ithal ediliyor. Mevsiminde toplanan meyvelerin tohum kısımları, sert kabuklarından ayrılarak özenli bir şekilde temizleniyor. Ardından koruyucu vb. hiçbir katkı ilave edilmeden çiğ olarak tüketime hazır hale getiriliyor. Bu esnada hazırlık ve taşıma süreçleri, çapraz bulaşmanın önlenmesi adına glutenli mamullerle temas etmeden gerçekleştiriliyor. Wefood Brezilya Cevizi, tüketicilerine dayanıklı ve güvenilir sertifikalı paketleriyle birlikte ulaşıyor. Kilitli özel paketler, ürünün uzun süre temiz ve taze bir şekilde korunmasını sağlıyor.
Brezilya Cevizi Faydaları ile Beslenmeye Nasıl Katkı Sağlar?
Vücutta tek başına sentezlenemeyen ve gıda yoluyla alınması gereken selenyum, insan beslenmesinde çok büyük önem taşıyor. Vücut için gereken bu gibi değerli minerallerden bir diğerini de magnezyum oluşturuyor. Brezilya cevizi, selenyum ve magnezyum zengini içeriği sayesinde az miktarda tüketildiğinde dahi günlük ihtiyacın karşılanması için yeterli olabiliyor.
Brezilya cevizi dokuz temel amino asidin tamamını içeren bir gıda olarak, bilinen en güçlü bitkisel protein kaynakları arasında yer alıyor. Yaklaşık yüzde 70’inin faydalı yağ asitlerinden (doymuş, tekli ve çoklu doymamış yağlar) oluşması sayesinde ise hem vücuda hem de cilde olumlu etkiler sağlıyor. Ayrıca içerdiği A, E, B ve D vitaminleri, kalsiyum ve antioksidanlar bakımından da beslenmeye çok yönlü katkıda bulunuyor.
Brezilya Cevizi Ne İşe Yarar?
Doğal bir mineral ve protein takviyesi olarak tüketilebiliyor.
Kas kaybetmeden kilo kontrolü sağlamaya yardımcı oluyor.
Düşük karbonhidratlı (ketojenik) beslenme için ideal bir tüketim sağlıyor.
Glutensiz beslenenler için ideal bir enerji kaynağı olma özelliği taşıyor.
Vegan beslenmesi için önemli bir protein desteği sağlıyor.
Brezilya Cevizi Nasıl Kullanılır? Tariflere Nasıl Dahil Edilebilir?
Günde tek başına üç ila dört adet tüketebilirsiniz.
Yoğurt, yulaf ezmesi ve meyve salatalarınıza küçük parçalar halinde ilave edebilirsiniz.
Granola ve protein barı gibi kahvaltılıklar ve atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.
Tatlı ve hamur işlerinin üzerinde dekor amaçlı kullanabilirsiniz.
Brezilya Cevizi Ne Kadar Kullanılmalıdır?
Brezilya cevizi besin değerinin yüksek olması ve bilhassa içerdiği selenyum miktarından dolayı, ihtiyaç duyulandan fazla tüketimi halinde vücutta birtakım etkilere neden olabilir. Dolayısıyla ürünü günde beş ila altı adetten fazla tüketmemeye özen göstermelisiniz. İçerdiği omega grubu yağlar nedeniyle yüksek sıcaklıklar için uygun olmayan Brezilya cevizi, aynı nedenle bekledikçe bazı tat değişimlerine uğrayabilir.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.