Naturiga Organik Acai Tozu 50 Gr
Yüksek antioksidan değeri ile ünlü Amazon ormanlarının koyu mor renkli meyvesi Açai Brezilya amazon ormanlarında doğal olarak yetişir ve olgunlaştığında elle toplanır. Çok hassas,narin bir meyve olduğundan dalından toplandıktan sonra 24 saat içinde besin değerlerini kaybetmeye başlar.O nedenle Açai üzümleri toplanır toplanmaz soğuk kurutma sürecine başlanır. Açai soğuk kurutma sürecine sokulmadan önce dikkatlice yıkanır. Daha sonra -40 dereceye kadar soğutulup herhangi bir katkı maddesi veya koruyucu ilave edilmeden kademe kademe ısıtılarak içindeki su buharlaştırılır.Daha sonra da öğütülerek paketlenir.1 kg’lık açai tozu elde etmek için yaklaşık 20kg’lık açai meyvesi kullanılır
Dünya’da antioksidan seviyesini belirleyen ORAC (oxygen radical absorbance capacity) listesinde üst sıralarda yer alan gıdalardan biridir.(100 gr’lık dondurulmuş açai özünde ORAC değeri yaklaşık 15.405 iken, antioksidan seviyesi ile ünlü yaban mersininin değeri yaklaşık 4.669 puandır)
Kullanım Önerisi
Günlük beslenme düzenine 1 çay kaşığı kadar açai tozu kolaylıkla dahil edilebilir.
Taze sıkılmış meyve,sebze sularına eklenebilir,smoothieler,çiğ ya da tercihen az pişmiş atıştırmalıklar (bar ve enerji topları) hazırlanabilir,yoğurda ve süte/bitkisel sütlere eklenerek tüketilebilir,ev yapımı dondurma,pudingler ve çikolatalar hazırlanabilir.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.