Garam Masala Nedir?
Hint dilinde “garam” (acı) ve “masala” (baharat karışımı) kelimeleriyle betimlenen, kuzey Hindistan ve Güney Asya mutfaklarında yaygın olarak kullanılan bir çeşnidir. Tek başına kullanılabildiği gibi, özel soslarla da kullanılabilir. Ayurveda’da vücudu ısıtan besinler arasında kabul edilmektedir. Garam masala, farklı bölge ve kültürlerde, farklı damak tatlarına göre değişik oranlar ve baharat türleriyle hazırlanabilmektedir. Tipik bir hint gram masalasında karabiber, beyazbiber, karanfil, tarçın, muskat, siyah ve yeşil kakule, defne yaprağı ve kimyon bulunur.
Garam Masala Nasıl Kullanılır?
Kırmızı et ve tavuk yemekelerinizi lezzetlendirmek için kullanabileceğiniz garam masalayı alternatf olarak sebzelerinizde, çorbalarınızda, patates kızartması ve kumpirlerinizde, körili pilavlarınızda, nohut yemeklerinizde değerlendirebilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.